Прикордонники спіймали трьох ухилянтів у Карпатах

Прикордонники спіймали трьох ухилянтів у Карпатах
Прикордонники спіймали трьох ухилянтів у Карпатах

Троє українців і росіянин планували через Карпати потрапити до Словаччини. Проте прикордонники "зіпсували" їм цей турпохід.

Про це повідомили у Державній прикордонній службі України. Чотирьох молодих чоловіків затримали в горах Закарпаття прикордонники Чопського загону.

Військовослужбовці відділення "Кам’яниця" помітили групу з туристичним спорядженням. Троє з них виявилися українцями, а четвертий – громадянином Росії. Вони запевняли прикордонників, що просто мандрують горами, але не згадали, що планували завершити свою "подорож" у Німеччині та Польщі.

Перевірка показала, що затримані давно знайомі й дійсно займалися туризмом. Вони склали маршрут за порадами із соцмереж та онлайн-картами, сподіваючись, що складна місцевість допоможе уникнути зустрічі з прикордонниками.

Росіянин, який мандрував із ними, проживає у Луцьку й давно знайомий з іншими затриманими. Він мав бути їхнім "прикриттям" як туристів, а після перетину кордону українцями планував повернутися тим самим маршрутом назад і згодом виїхати за кордон через один із пунктів пропуску.

Читайте по темі: На Закарпатті затримали шахраїв, які привласнювали кошти, зібрані на лікування дітей

Чоловіків затримали й доправили до прикордонного підрозділу. Українці відповідатимуть перед судом за спробу незаконного перетину державного кордону, а росіянина притягнуто до адміністративної відповідальності за порушення прикордонного режиму.

Через гори до Словаччини: прикордонники спіймали трьох ухилянтів у Карпатах. Фото qhiqqkiqzeidttroz

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus