ISW: ЗСУ обходять Глибоке, а ЗС РФ розширюють плацдарм під Покровськом

ISW: ЗСУ обходять Глибоке, а ЗС РФ розширюють плацдарм під Покровськом
ISW: ЗСУ обходять Глибоке, а ЗС РФ розширюють плацдарм під Покровськом

Українські військові мають певні успіхи на півночі Харківської області і намагаються відсунути ЗС РФ якомога далі від околиць обласного центру. Водночас російські підрозділи помітили на вулицях у Вовчанську. Крім того, ворог має успіхи у трьох точках у Донецькій області, намагаючись вийти на адміністративні межі регіону.

Про деталі боїв на сході та півдні ідеться у звіті аналітиків Інституту вивчення війни (ISW), опублікованому 11 липня.

Харківська область — ситуація 12 липня

Глибоке — у селі, розташованому за 20 км на північ від Харкова, підрозділи ЗСУ помітили біля східних околиць, написали аналітики. Ґрунтуючись на повідомленнях російських військкорів, вони зауважили, що Сили оборони намагаються обійти село і наблизитись до північних околиць населеного пункту, і у них це вдається.

Вовчанськ — ISW підтверджує, що російські війська дійсно могли форсувати річку Вовча і дістатись до нових вулиць міста. Російські джерела заперечують цю інформацію, однак аналітики посилаються на геолокацію кадрів, розміщених у мережі.

Куп’янський напрямок поки що без змін, вказано у звіті аналітиків. Тривають бої і, зокрема, росіяни масовано обстрілюють Борову керованими авіабомбами.

Бої на сході, карта, ISW, 11 липня, Вовчанськ qhiddziqhziquroz
Бої на сході - ситуація у Вовчанську 11 липня

Фото: ISW

Бої на сході, карта, ISW, 11 липня, ХарківщинаFullscreen

Ситуація у Донецькій області

Сіверську загрожують російські підрозділи, які просунулись біля Роздолівки та Верхньокам’янського. При цьому військкори запевняють, що ЗС РФ рвонули на 2 км на північ.

Бої на сході, карта, ISW, 11 липня, Роздолівка
Бої на сході - ситуація під Роздолівкою 11 липня

Фото: Telegram

Часів Яр — особливих змін на даному напрямку аналітики не помітили. ЗС РФ продовжують тиснути на українські позиції з півночі від Калинівки та з півдня від Іванівського. Українські військові, які тримають оборону на даному відтинку фронту, заявили, що їм допомагає географія місцевості. Зокрема, ворог не може перетнути перешкоду — канал, який тягнеться з півночі на південь.

Бої на сході, карта, ISW, 11 липня, Донеччина
Бої на сході - ситуація на Донеччині 11 липня
Фото: ISW
Бої на сході, карта, ISW, 11 липня, Часів Яр

Нью-Йорк і Торецьк перебувають під ударом п’яти російських підрозділів, написали аналітики. Протягом останньої доби змін лінії боїв тут не відбулось. У звіті назвали три населених пункти, де мають успіхи ЗС РФ — Південне, Олександрополь, південні вулиці Нью-Йорка.

Бої на сході, карта, ISW, 11 липня, Нью-Йорк, Торецьк
Бої на сході - ситуація під Нью-Йорком і Торецьком 11 липня

Фото: ISW

Покровськ все ближче до лінії бойового зіткнення, яка пролягає на захід від Авдіївки. Аналітики підтвердили, що ЗСУ втратили Восток, є просування росіян поруч з Новоселівкою Першою. Водночас, вони не впевнені у повній окупації Євгенівки: військкори це заперечують, але, зазначимо, експерти DeepState повідомили, що втрати є.

Бої на сході, карта, ISW, 11 липня, Покровськ
Бої на сході - ситуація під Покровськом 11 липня

Фото: ISW

Курахове — на даному напрямку росіяни вулиця за вулицею просувають у Красногорівці. У звіті назвали ще дві вулиці, на яких помітили ворога — це Медична та Бєлінського. Інші гарячі точки — Георгіївка та Костянтинівка, розташовані на шляху до Вугледара.

Які бої у Запорізькій області

Мала Токмачка опинилась під атаками ЗС РФ, розповіли на порталі ISW. Росіяни атакують у трьох напрямках — на Гуляйполе, Вербове та Роботине, однак успіху поки що не мають, підсумували аналітики.

Бої на півдні, карта, ISW, 11 липня, Роботине
Бої на півдні - ситуація під Роботиним та Вербовим 11 липня
Фото: ISW

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus