Росія за добу тричі вдарила з авіації по Макіївці на Луганщині

Росія за добу тричі вдарила з авіації по Макіївці на Луганщині
Росія за добу тричі вдарила з авіації по Макіївці на Луганщині

Російська армія завдала по території поблизу Макіївки Луганської області три удари з авіації, також у районі Макіївки та Невського застосовувала реактивну артилерію.

Про це у Фейсбуці повідомила Луганська обласна військова адміністрація.

За словами начальника Луганської ОВА Артема Лисогора, «саме по Невському загарбники влучили 10 разів. Також в районі Макіївки та Невського ворог застосовував реактивну артилерію. Три авіаційні удари були завдані загарбниками поблизу Макіївки. Перебувати цивільним там вкрай небезпечно».

Крім того, по Новоєгорівці російські війська вдарили некерованими авіаційними ракетами. Вісім разів росіяни спробували просунутися поблизу Невського та Макіївки.

Як зауважив Лисогор, місцеве населення не квапиться евакуюватися, попри постійні вмовляння. «Пропонували і вчора, коли робоча група привезла до Невського та Новолюбівки продукти харчування і хліб», - додав він.

Як ідеться в повідомленні ОВА, темпи паспортизації впали у Довжанську (колишньому Свердловську). «Місто захоплене 10 років, але за паспортами РФ місцеве населення не поспішає. Окупаційну адміністрацію звинувачують у недостатній роботі з людьми. Так, близько 30 % пенсіонерів, що проживають у Довжанську та населених пунктах навколо, не мають російських паспортів».

Читайте по темі: Від початку доби ЗСУ відбили 16 атак росіян на Покровському напрямку, - Генштаб

Також повідомляється, що громадський транспорт у Луганську перебуває під загрозою зупинення. Особливо це стосується наданих Росією електробусів. «Бо керували ними теж водії з РФ, контракти з якими добігли кінця. Місцеві чоловіки остерігаються влаштовуватися в транспортну компанію через загрозу примусової мобілізації. А ще виникають питання стосовно значного навантаження і низького рівня оплати праці», - підкреслили в ОДА.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus