Іспанець Алькарас переграв Джоковіча та вдруге поспіль виграв Вімблдон

Іспанець Алькарас переграв Джоковіча та вдруге поспіль виграв Вімблдон
Іспанець Алькарас переграв Джоковіча та вдруге поспіль виграв Вімблдон

Іспанський тенісист Карлос Алькарас здолав серба Новака Джоковіча у фіналі Вімблдонського турніру 2024 року.

Вімблдон-2024, фінал, чоловіки

Алькарас – Джоковіч – 3:0 (6:2, 6:2, 6:4, 7:6)

Піренеєць зі старту заявив претензії на трофей. У першому ж геймі він нав’язав балканцю конкуренцію на подачі того та з п’ятої спроби таки оформив брейк. Далі Алькарас продовжив домінувати на корті та доволі швидко опинився на порозі завершення сету (5:1).

Джоковіч ще трохи поопирався, але просунутися далі двох пунктів так і не зумів. Зрештою, іспанський тенісист із двома брейками холоднокровно закрив партію на власній подачі. У восьмому геймі він реалізував сетбол із другого разу.

За схожим сценарієм промайнув і другий сет. Алькарас знову розпочав зі взятої подачі серба. Далі ж зосередився на власних подачах. У сьомому геймі піренеєць додав обертів і відібрав на подачі Джоковіча ще одне очко. А потім миттєво завершив партію на власній.

Читайте по темі: Переможця Ліги Європи затримали за підозрою у сексуальному насильстві

Максимум інтриги було в третьому сеті. І Алькарас, і Джоковіч намагалися чинити опір у кожному розіграші. Показовим у цьому плані став третій гейм, у якому 5 разів рахунок був рівним, а тривалість перевищила 10 хвилин. Утім, завершилася партія драмою.

У дев’ятому геймі іспанець максимально скористався помилками сербського тенісиста і вийшов подавати на матч. Здавалося, що все йде за планом. Алькарас повів 40:0, але потім почав поспішати та дозволив балканцю наблизитися, а потім і оформити брейк. Дійшло і до тай-брейк, де Алькарас таки взяв гору та захистив титул.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus