МВС: У Єдиному реєстрі зниклих безвісти у розшуку перебувають 42 тисячі осіб

МВС: У Єдиному реєстрі зниклих безвісти у розшуку перебувають 42 тисячі осіб
МВС: У Єдиному реєстрі зниклих безвісти у розшуку перебувають 42 тисячі осіб

Станом на липень 2024 року в Єдиному реєстрі осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, у розшуку перебувають 42 000 осіб.

Про це повідомив начальник відділу Управління МВС з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, Дмитро Богатюк, повідомляє Укрінформ.

"Загалом з початку роботи реєстру до нього було внесено відомості про понад 51 тисячу осіб, які вважалися зниклими безвісти за особливих обставин. На сьогоднішній момент ця цифра включає осіб, які до цього часу перебувають у розшуку. Таких у нас наразі близько 42 тисяч", - заявив він.

Він зауважив, що МВС має дані й про близько 7 тисяч осіб, щодо яких відомості вже встановлені.

Це понад 3 тисячі осіб, місце знаходження яких встановлено і які живі-здорові. Переважна кількість з цих осіб - це наші колишні військовополонені. І на сьогоднішній момент маємо близько 4 тисяч ідентифікованих тіл. Переважна більшість з них – наші оборонці, які вважалися зниклими безвісти, але надалі… були ідентифіковані", - повідомив представник МВС.

Читайте по темі: Правоохоронці викрили ділків, які заробляли на послугах сервісних центрів МВС

Він додав, що понад 90% проваджень за фактом зникнення безвісти осіб розслідує Нацполіція і часто буває так, що особа вважається зниклою безвісти за особливих обставин, а згодом підтверджується її полон.

МВС є держателем і забезпечує роботу Єдиного реєстру осіб, зниклих безвісти за особливих обставин. 

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus