Фізик-ядерник з України розробляє дрони для російської армії

Фізик-ядерник з України розробляє дрони для російської армії
Фізик-ядерник з України розробляє дрони для російської армії

Олександр Махнєв, фізик-ядерник з України, випускник Київського політехнічного інституту, нині займається розробкою дронів для російської армії. Він обіймає посаду головного конструктора в компанії "КБ Стратім".

Про це повідомляє СтопКор.

Махнєв зараз працює над одним із проєктів Європейської організації з ядерних досліджень (ЦЕРН) у складі російської команди.

Олександр Махнєв проживав у Луганську щонайменше до 2014 року, після чого переїхав до Києва. У 2015 році він вступив до КПІ на програму "Радіоелектронні апарати". Того ж року він хвалився нагородами, отриманими від українського вченого Михайла Згуровського та другого президента України Леоніда Кучми.

Після завершення навчання у КПІ Махнєв продовжив освіту в магістратурі Московського фізико-технічного інституту (МФТІ). Потім почав працювати в Інституті ядерних досліджень у Троїцьку під керівництвом Федора Губера. Губер брав участь у численних міжнародних експериментах на об’єктах ЦЕРН у Швейцарії та на прискорювачі частинок під Дармштадтом.

Читайте по темі: Військові "Холодноярці" показали, як збивають російські безпілотники

У квітні 2022 року Махнєв вперше став співавтором статті у складі російської команди на експерименті ЦЕРН у Женеві. За кілька місяців він приєднався до "КБ Стратім".

"Судячи з повідомлень Махньова в одному з чатів любителів безпілотників, перші прототипи БПЛА інженери бюро підготували вже до листопада 2022 року. Але серійне виробництве "Стратім" розпочав навесні 2023 року", – пишуть журналісти.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus