Рада проголосувала за посилення відповідальності за дрібні крадіжки

Рада проголосувала за посилення відповідальності за дрібні крадіжки
Рада проголосувала за посилення відповідальності за дрібні крадіжки

Верховна Рада посилила відповідальність за дрібне викрадення чужого майна та врегулювання деяких інших питань діяльності правоохоронних органів. За законопроєкт № 11068 в цілому проголосували 243 депутати за мінімально необхідних 226.

Про це повідомив у своєму Telegram-каналі депутат Ради від фракції "Голос" Ярослав Железняк.

Передбачається відповідальність за дрібне викрадення чужого майна, вчинене шляхом крадіжки, шахрайства, привласнення чи розтрати, якщо вартість такого майна не перевищу 0,5 неоподатковуваного мінімуму доходів громадян (8,5 грн), у вигляді штрафу в розмірі від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850 - 1700 грн).

Водночас передбачається відповідальність за дрібне викрадення чужого майна, якщо вартість такого майна становить від 0,5 до двох неоподатковуваного мінімумів доходів громадян (від 8,5 до 34 грн) у вигляді штрафу в розмірі від ста до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1700 - 5100 грн).

Повторне протягом року вчинення порушень, передбачатиме відповідальність у вигляді штрафу в розмірі від трьохсот до шестисот неоподатковуваних мінімумів (5100 - 10200 грн).

Читайте по темі: Уряд погодив звільнення голови Закарпатської ОВА Віктора Микити

Встановлено відповідальність за дрібне викрадення чужого майна особою, яка три і більше разів протягом року піддавалася адміністративному стягненню за викрадення чужого майна – у вигляді штрафу в розмірі від шестисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (10200 - 17000 грн).

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus