Жінці, підозрюваній у викраденні немовляти у Кременчуці, обрали запобіжний захід

Жінці, підозрюваній у викраденні немовляти у Кременчуці, обрали запобіжний захід
Жінці, підозрюваній у викраденні немовляти у Кременчуці, обрали запобіжний захід

У Жовтневому райсуді Полтави 18 липня обрали запобіжний захід особі, підозрюваній у викраденні немовляти із перинатального центру у Кременчуці.

Вона ідентифікує себе як трансгендерну жінку, пише «Суспільне».

Згідно з рішенням, підозрювана має перебувати під вартою протягом 60 днів.

«Я потрапила, бо хотіла знайти головний кабінет, щоб у лікаря запитати, що треба, які документи. Там відкрита палата була, і вона оце хвалилась, говорила про цю дитину. Коли вона пішла, я побачила, що дитина у такому одязі. І мені так стало її жаль. Це мене й перемкнуло. У мене була така мрія – мати маленьку дитину, доглядати за нею, дати їй все. У мене є доходи, у мене є хлопець, я отримую по 57 тисяч в місяць», – заявила викрадачка під час засідання у суді.

Підозрюваній інкримінують частину другу статті 146 Кримінального кодексу України «Незаконне позбавлення волі або викрадення людини». Якщо провину доведуть, то загрожує обмеження або позбавлення волі на строк до 5 років.

Читайте по темі: Нардеп Безугла оприлюднила деталі удару РФ по військовому інституту зв’язку в Полтаві, які були озвучені на закритому засіданні оборонного комітету Ради

За даними Полтавської обласної прокуратури, «затримана проживає в одному із сіл Кременчуцького району. Слідство встановило, що 14 липня вона проникла до післяпологової палати та викрала немовля, поклавши дитину в целофановий пакет. Вже на вулиці вона викликала таксі та поїхала до себе додому».

Про зникнення 4-денної дитини стало відомо ввечері 14 липня. До поліції звернулася мати немовляти. Маленьку дівчинку викрали в той час, коли жінка виходила в буфет.

Сама підозрювана особа наразі вирок суду не коментувала.

16 липня правоохоронці затримали 25-річну особу, яку підозрювали у викраденні немовляти.

Поліція також перевіряла причетність до викрадення самої породіллі. Правоохоронці додали, що це її 5 дитина. У 2023 році жінка перебувала на обліку у соцслужбі через неналежне виконання батьківських обов’язків.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus