Жителю Закарпаття погрожували двоє мешканців Мукачева, які займались рекетом

Жителю Закарпаття погрожували двоє мешканців Мукачева, які займались рекетом
Жителю Закарпаття погрожували двоє мешканців Мукачева, які займались рекетом

За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури двом жителям Мукачівщини повідомили про підозру у вимаганні грошових коштів, вчиненому групою осіб в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 189 КК України).

Встановлено, що фігуранти – житель Сваляви і мешканець с.  Пістрялово – займалися систематичним вимаганням у потерпілого надуманого боргу – 3400 доларів США. Протягом травня-липня цього року вони кілька разів зустрічалися із закарпатцем, грубо погрожуючи йому фізичним насильством у разі несплати цих коштів.

Як повідомив процесуальний прокурор Артем Іванов, раніше потерпілий надав рекетирам аванс у розмірі 500 доларів США. Вчора чоловіків затримали після чергової такої зустрічі та одержання 2900 доларів США. Зараз вони знаходяться в ізоляторі тимчасового тримання, а найближчим часом їм буде обрано запобіжний захід.

Викриття протиправної діяльності здійснено спільно зі слідчими Нацполіції Закарпаття та оперативниками Управління СБУ в Закарпатській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Читайте по темі: СБУ викрила російського агента, який шпигував за ЗСУ на Покровському напрямку

Джерело: Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus