Влада Грузії зайшла надто далеко, - Едгарс Рінкевичс

Влада Грузії зайшла надто далеко, - Едгарс Рінкевичс
Влада Грузії зайшла надто далеко, - Едгарс Рінкевичс

Президент Латвії Едгардс Рінкевичс прокоментував відсутність згадок про вступ Грузії до НАТО у підсумковому рішенні саміту Альянсу у Вашингтоні.

Про це латвійський президент заявив в інтерв’ю "Голосу Америки".

За словами Рінкевичса, відсутність згадок про вступ Грузії у підсумковому рішенні саміту означає, що уряд країни "зайшов надто далеко", ігноруючи всі заклики власного суспільства, Європейського Союзу та НАТО щодо неприйнятності закону про "іноагентів".

"Вони вирішили, що можуть жити без членства в НАТО і ЄС. Так, формально Грузія є країною-кандидатом, але, погодьтеся, ми повинні обмежити статус кандидата Грузією, якщо вона не вирішить підтримувати спільні цінності, які ми всі поділяємо. Якщо ви цього не зробите, ви не є частиною цього клубу. Це ваше суверенне рішення", – сказав він.

Президент Латвії висловив сподівання, що Грузія серйозно перегляне частину свого законодавства.

Читайте по темі: Поліція Естонії: російські хакери з 2020 року атакували Україну, країни ЄС і НАТО

"Якщо вона цього не зробить, не очікуйте, що ми будемо обговорювати можливість продовження процесу (вступу – Ред.) з Грузією. Йдеться про те, що країни-кандидати мають відповідати критеріям та умовам організацій, частиною яких вони хочуть бути", – підкреслив Рінкевичс.

Як відомо, відносини Грузії та Заходу в останні місяці різко погіршились, насамперед через ухвалення грузинською владою скандального закону "Про прозорість іноземного впливу". 

На саміті наприкінці червня лідери ЄС заявили про де-факто призупинення процесу євроінтеграції Грузії.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus