Зеленський розповів про втрати в українській армії

Зеленський розповів про втрати в українській армії
Зеленський розповів про втрати в українській армії

Президент Володимир Зеленський заявив, що знає, скільки Збройні сили України втрачають людей кожного дня.

"Для мене це дуже болюче питання і дуже важливе. Я кожного дня, на жаль, бачу ці зміни і вони не в позитивну сторону. Менше не стає. І я зараз не можу сказати вам цю інформацію, тому що такий момент. Ми не хочемо щоби росіяни знали всю інформацію", - сказав він в інтерв’ю BBC.

Також у очільника держави запитали, як довго Київ зможе продовжувати зазнавати таких втрат. Зеленський наголосив, що, говорячи про цю війну, потрібно дивитись на людей та максимально мінімізовувати втрати.

"До речі тому різниця вбитими і пораненими у нас з росіянами дуже велика. Якщо у нас один вбитий на 6-8 поранених, то у них кожен другий-третій. Тобто це говорить про те що вони не борються за виживання своєї людини, вони залишають його на полі бою. І тому я не можу порівнювати цей процес зі "скільки ще ми можемо", - пояснив український лідер.

За його словами, це все залежить передусім від низки факторів:

Читайте по темі: Deep State: ЗСУ відновили позиції біля Липців та в Нелипівці

  • морального духу військових;
  • морального духу народу, який працює, щоб у військових були зарплати;
  • єдності між військовими та цивільними в Україні;
  • єдності Заходу.

"Це велике таке об’єднання і ми можемо боротись до перемоги але тільки якщо всі ці елементи будуть працювати. І тому саме на це треба дивитись, це головні фактори", - підсумував Зеленський.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus