Ватажком серійної банди, члени якої під час "нальотів" викрали 12 мільйонів, вважають поплічника екс-смотрящого за Лук’янівським СІЗО "Бубу"

Ватажком серійної банди, члени якої під час "нальотів" викрали 12 мільйонів, вважають поплічника екс-смотрящого за Лук’янівським СІЗО "Бубу"
Ватажком серійної банди, члени якої під час "нальотів" викрали 12 мільйонів, вважають поплічника екс-смотрящого за Лук’янівським СІЗО "Бубу"

Лідером організованого злочинного угруповання, членів якого 3 вересня 2022 року "спакували" за силової підтримки групи швидкого реагування Департаменту стратегічних розслідувань за підозрою у вчиненні серії крадіжок в особливо великих розмірах (ч.5 ст.185 КК України) в період дії на території України воєнного стану, виступає 37-річний кримінальний авторитет Сергій Стягов на прізвисько "Буба".

Про це повідомляє поінформоване джерело

Наразі відомо про затримання та обрання запобіжних заходів 5 фігурантам справи, включно із ватажком ОЗУ Стяговим, у вигляді арештів з альтернативою звільнення на волю під заставу в розмірі 12,9 млн. грн. кожному.

Додамо, що окрім поточних претензій "Буба", що має за плечима три судимості (одна з яких - за звитяги в складі групи, до складу якої входив колишній "смотрящий" за тюрмою №1 України Альберт Хуснуллін на прізвисько "Алік"), виступає в якості обвинуваченого в двох кримінальних справах.

 qeithidetidzxroz

(Архівне фото Сергія Стягова зразка 2013 року)

По-перше, йдеться про історію банди, що діяла на території Київської області та була викрита навесні 2020 року. Її учасникам інкримінується дев’ять епізодів злочинної діяльності - розбійні напади на підприємства, установи, організації та пересічних громадян, а також крадіжки чужого майна (ст.257, ч.3, ч.5 ст.185, ч.4 ст.187, ч.1 ст.263 КК України).

В рамках цього провадження "Бубу" затримали наприкінці травня позаминулого року. Втім, вже за кілька діб - після сплати встановленої судом застави в розмірі близько 1 млн. грн., Сергія Володимировича відпустили.

По-друге, Стягов притягається до відповідальності за скоєння влітку 2021 року розбійного нападу (ч.4 ст.187 КК України). Згідно версії слідства, разом із двома спільниками у червні минулого року авторитет буцімто вдерся до приміщення одного з офісів на вулиці Куренівській в Києві. Тут зловмисники зв’язали мотузкою охоронця, після чого - накивали п’ятами, прихопивши із собою два сейфи, в яких зберігалося близько 90 тис. грн. За "гарячими слідами" "Бубу" та його товаришів тоді вдалося затримати.

Відтоді під вартою, як раніше повідомлялося на сторінках Dетектив-Info, Стягов перебував до середини березня поточного року. Звільненню його на волю передувало пом’якшення запобіжного заходу достойнику: авторитет залишив стіни СІЗО під заставу в розмірі 198,4 тис. грн.

З матеріалів суду випливає: під час розгляду відповідного питання "Буба" додатково надав служителю Феміди письмову заяву про бажання вступити до лав Збройних Сил України. Чи вдалося Стягову долучитися до захисту нашої держави - достеменно невідомо. У той же час, на початку літа поточного року Стягов опинився у вирі "розбірок" навколо пасажирських перевезень у Києві.

Сторінка для друку

Читайте по темі:

Ніжинського "смотрящего" Уразгельдиєва оголосили в розшук
Уманському кримінальному авторитету "Суше" висунули підозру в поширенні злочинного впливу
Суд пом’якшив запобіжник обвинуваченому у вбивстві дніпровського авторитета Хомича
ЗМІ: В Азербайджані заарештували українського кримінального авторитета "Бакінського"
Олександр Кифак та Юрій Іванющенко: Як почесний консул Німеччини в Одесі допомагає російському криміналітету
Схема ДМС: Як столичний чиновник В’ячеслав Гузь заробляв на продажі українських паспортів для росіян
«Справа Дороша»: співучасник махінацій із землею на мільйони гривень отримав 5 років умовно
Справу дніпровського авторитета Андронова, якому закидають агробізнесові афери, скерували до суду
Афінський прийом: у Греції затримали злодія в законі "Нодара Руставського"
Після гучного замаху на Дніпропетровщині силовики взялися за кримінального авторитета "Кирпича"

Коментарі:

comments powered by Disqus