Україна отримає грант на $4,5 мільярди від Світового банку

Україна отримає грант на $4,5 мільярди від Світового банку
Україна отримає грант на $4,5 мільярди від Світового банку

Україна отримає грант на 4,5 мільярди доларів від Світового банку. Міністр фінансів Сергій Марченко підписав відповідну угоду з регіональним директором фінансової організації у справах Східної Європи Арупом Бенерджі.

Про це інформує урядовий портал. Кошти надані США та направлені до Цільового фонду багатьох донорів як третього додаткового фінансування у межах проєкту "Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні".

"Ми вдячні уряду Сполучених Штатів Америки та команді Світового банку за тривалу співпрацю, фінансову підтримку та солідарність з Україною. Зазначені грантові кошти є черговим вагомим внеском у фінансування невідкладних потреб для нашої країни. Це дозволить нам і надалі забезпечувати виплати заробітних плат, соціальних та пенсійних виплат і допомогу для внутрішньо переміщених осіб в умовах боротьби з агресором", – прокоментував Марченко.

Зазначається, що гранти будуть спрямовані на забезпечення пенсійних виплат й окремих програм державної соціальної допомоги, таких як оплата житлово-комунальних послуг, підтримка малозабезпечених сімей, дітей-інвалідів та інвалідів із дитинства, внутрішньо переміщених осіб, а також на оплату медичних послуг за програмою медичних гарантій тощо.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus