Вбивця Михайла Круга виявив бажання відправитись воювати до України у складі ПВК "Вагнер"

Вбивця Михайла Круга виявив бажання відправитись воювати до України у складі ПВК "Вагнер"
Вбивця Михайла Круга виявив бажання відправитись воювати до України у складі ПВК "Вагнер"

Співучасник вбивства співака Михайла Круга Олександр Агєєв попросив відправити його на війну до України у складі ПВК "Вагнер".

Про це повідомляє телеканал НТВ із посиланням на джерело.

За даними джерела, Агєєв написав кілька заяв із проханням включити його до складу ПВК. Таким чином кілер хоче "викупити кров, пролиту в бандитських розбірках".

Олександр Агєєв перебував у ОЗУ "Тверські вовки". На даний момент він відбуває довічне покарання за вбивство співака та інші тяжкі злочини.

Михайла Круга було вбито у своєму будинку в Твері у 2002 році, під час пограбування його будинку. Лише 2019 року розслідування вбивства Круга було завершено, а Слідчий комітет Росії назвав ім’я вбивці співака: це член банди "Тверські вовки" Дмитро Веселов, убитий 2003 року шанувальником творчості популярного шансоньє.

На початковому етапі розслідування детективи встановили, що в ніч на 1 липня 2002 року в будинок "короля російського шансону", розташований у селищі Мамуліно, таємно проникли двоє чоловіків з метою пограбування, і один з них скоїв вбивство співака. Пізніше правоохоронці запідозрили у причетності до злочину членів банди "Тверські вовки", яка у ті роки орудувала на території Твері та Тверської області. На причетність до скоєння вбивства Круга перевіряли зокрема Агєєв, який спочатку повністю заперечував провину. Будь-яких прямих доказів, які свідчать про скоєння злочину Агєєвим, на той момент отримано не було. Однак пізніше Агєєв дав свідчення про напад їм спільно з Дмитром Веселовим на будинок Круга. За його словами, вбивство співака не планувалося.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus