На керівних посадах в Чечні знайшли 30 родичів Кадирова

На керівних посадах в Чечні знайшли 30 родичів Кадирова
На керівних посадах в Чечні знайшли 30 родичів Кадирова

У 2023 році члени сім’ї голови Чечні Рамзана Кадирова отримали рекордну кількість призначень.

Як підрахував канал RTVI, зараз різні посади в республіці обіймають 30 родичів її керівника.

У листопаді 2023 року старший син глави республіки, 18-річний Ахмат, став першим заступником міністра з фізичної культури, спорту та молодіжної політики. Тоді ж його брат Адам, всього 15-річного віку, отримав посаду начальника відділу безпеки батька. Дочка Рамзана Кадирова, 24-річна Айшат, у жовтні того ж року стала віце-прем’єром уряду республіки, а її сестра Хутмат почала курирувати охорону здоров’я республіки у березні.

У січні 2024 року друга за старшинством дочка глави Чечні, 24-річна Хадіжат, обійняла посаду першого заступника керівника адміністрації глави та уряду республіки. Хадіжат, яка раніше обіймала посаду начальника департаменту дошкільної освіти мерії Грозного, тепер буде відповідальна за взаємодію із соціальним блоком.

У 2018 році Бі-бі-сі підрахувало, що зі 158 важливих чиновників у Чечні 30% є родичами Рамзана Кадирова, 23% – його односельцями та ще 12% – друзями лідера та їхніми родичами. 2021 року дочка глави республіки Айшат стала міністром культури Чечні, їй було 22 роки на момент призначення.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus