Перший російський мільярдер перенесе виробництво з Росії у Китай через санкції, – Reuters

Перший російський мільярдер перенесе виробництво з Росії у Китай через санкції, – Reuters
Перший російський мільярдер перенесе виробництво з Росії у Китай через санкції, – Reuters

Компанія "Норнікель" російського мільярдера Володимира Потаніна веде переговори з китайською корпорацією China Copper про створення спільного підприємства, що дозволить російському гірничодобувному гіганту перенести всі свої потужності з виплавки міді до Китаю.

Якщо ці переговори завершаться успішно, це означатиме вихід першого вітчизняного підприємства з Росії після того, як США та Велика Британія заборонили західним біржам металів продавати російські алюміній, мідь і нікель, повідомляє Reuters із посиланням на джерела.

Це також означатиме, що мідь "Норнікелю" вироблятиметься в країні, яка є найбільшим її споживачем.

У квітні власник "Норнікеля" Володимир Потанін розповідав про плани закрити свій мідний завод у РФ і побудувати новий у Китаї з неназваним партнером.

За даними джерел агентства, керівництво компанії China Copper, що належить найбільшому в світі виробнику алюмінію Chinalco, вже відвідало Москву, щоб обговорити створення спільного підприємства. Водночас деталі угоди та структура інвестицій все ще обговорюються.

Читайте по темі: ЗМІ: Устаткування Південної Кореї опинилось на військових заводах Росії

Один із співрозмовників уточнив, що остаточне рішення про створення спільного підприємства планують ухвалити протягом наступних кількох місяців, вироблена ним продукція, найімовірніше, споживатиметься у самому Китаї. Минулого року Китай спожив більше половини світового виробництва міді, яка використовується в енергетиці та будівництві. 

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus