6 країн ЄС бойкотуватимуть зустрічі міністрів Євросоюзу на час головування Угорщини, - ЗМІ

6 країн ЄС бойкотуватимуть зустрічі міністрів Євросоюзу на час головування Угорщини, - ЗМІ
6 країн ЄС бойкотуватимуть зустрічі міністрів Євросоюзу на час головування Угорщини, - ЗМІ

Міністерка з питань Європи уряду Швеції Джессіка Росвалл заявила, що шведська сторона та ще п’ять країн ЄС не будуть направляти міністрів на засідання, які організовує Угорщина в межах свого головування в Раді ЄС, на знак протесту.

Про це пише видання Reuters.

Вона зазначила, що рішення ухвалили на знак протесту проти переговорів угорського прем’єр-міністра Віктора Орбана з Володимиром Путіним.

"Дії Угорщини під час головування (в Раді ЄС - Ред.) є шкідливими і повинні мати наслідки. Тому Швеція не братиме участі на політичному рівні в неформальних урядових зустрічах у липні", – підкреслила Росвалл.

Вона також розповіла, що до бойкоту, окрім Швеції, долучились Естонія, Латвія, Литва, Польща та Фінляндія. На міністерських зустрічах вони будуть представлені на рівні державних службовців, а не міністрів.

Читайте по темі: Reuters: Продовжуються перемовини щодо транзиту російського газу через Україну

Росвалл зазначила, що інші країни-члени ЄС теж обговорюють подібні дії.

Візит Орбана до Москви

5 липня прем’єр Угорщини Віктор Орбан відвідав з офіційним візитом Москву. У столиці РФ він зустрівся з російським диктатором Володимиром Путіним.

Під час спільної пресконференції з Путіним Орбан зробив кілька заяв щодо війни Росії проти України. Зокрема, він наголосив, що позиції Києва та Москви щодо миру "дуже далекі одна від одної".

Своєю чергою низка європейських лідерів доволі різко відреагувала на візит глави угорського уряду до Москви. Вони наголосили, що Орбан не представляв ЄС у РФ під час зустрічі з Путіним.

Нагадаємо, що перед візитом до Москви Орбан відвідував Київ. 2 липня він зустрічався з президентом України Володимиром Зеленським.

Орбан під час візиту до Києва запропонував припинити вогонь.

3 липня прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що президент Володимир Зеленський не підтримав його пропозицію щодо припинення вогню для переговорів із РФ. 

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus