Президент оприлюднив звернення у День державності

Президент оприлюднив звернення у День державності
Президент оприлюднив звернення у День державності

Президент України Володимир Зеленський звернувся до громадян з нагоди Дня української державності.

Про це повідомила його пресслужба у понеділок, 15 липня.

"Україна не може погодитися на менше, ніж жити. На менше, ніж зберегти себе. На менше, ніж залишитися людьми. Україна не підкориться злу, яке проливає кров заради свого хворого самоствердження. Яке зневажає правду і людську, і Божу, та знецінює всіх, окрім себе. Росія саме на цьому будує свою державність", – заявив президент.

Зеленський зазначив, що історія українців на цій землі сягає часу глибше, ніж тисячоліття тому.

"І хоч би хто приходив сюди чужий, і хоч би хто робив усе, щоб Україна не могла бути собою, він не зламав наших людей і духу цієї землі. Не зламав те, що робить нас Україною", – наголосив він.

Читайте по темі: Ветерани при працевлаштуванні мають бути в пріоритеті, - Зеленський

Президент підкреслив, що сьогодні, у День української державності, у День хрещення Русі-України, ми згадуємо шлях, який пройшла наша країна, і всіма силами зосереджуємося на битві, яку ми повинні виграти.

"Ця битва – заради нашої незалежності. Заради того, щоб цю незалежність могли успадкувати наступні покоління. Успадкувати, а не виборювати. Щоб ми їм дали гордість за Україну, а не її біль. І щоби жодні "путіни" більше не сміли приносити сюди руїни та страждання", – відзначив Володимир Зеленський.

Як відомо, сьогодні в Україні державне свято – День української державності, що відзначається в День хрещення Київської Русі – України, а цьогоріч, у зв’язку з календарною реформою, вперше 15 липня.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus