У Миколаєві адміністратор телеграм-каналу "зливав" ворогу локації ЗСУ

У Миколаєві адміністратор телеграм-каналу "зливав" ворогу локації ЗСУ
У Миколаєві адміністратор телеграм-каналу "зливав" ворогу локації ЗСУ

В Україні затримали чергового "агента" Росії, який займався передачею окупантам даних про місцерозташування Сил оборони у Миколаєві.

Про це інформує пресцентр Служби безпеки.

Як зазначають у спецвідомстві, йдеться про блогера, який адміністрував один із місцевих Телеграм-каналів, де публікував локації та маршрути пересування представників Терцентрів комплектування та соціальної підтримки, а також закликав військовозобов’язаних ухилятися від мобілізації.

 qhiddqietikkroz

Як стверджують в СБУ, чоловік діяв за завданням спецслужб РФ. Останні намагалися зірвати мобілізацію в Миколаївській області, а також планували використати ці дані для реалізації диверсій проти українських захисників, зокрема через підпал транспорту Збройних сил.

Читайте по темі: Як продуктова мафія знущається із ЗСУ та підриває боєздатність армії

"Для отримання відомостей фігурант особисто об’їжджав місто і випитував дані під виглядом дружніх розмов у знайомих. Служба безпеки задокументувала злочинні дії фігуранта і затримала його", - повідомляють у пресслужбі.

Під час обшуків у нього вилучили два мобільні телефони, комп’ютер, де виявили докази підривної діяльності.

СБУ повідомила громадянину про підозру за частиною 1 статтею 114-1 Кримінального кодексу "Перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань".

Зараз він перебуває в СІЗО. Також вирішують питання щодо додаткової кваліфікації злочинних дій чоловіка за частиною 6 статтею 111-1 "Колабораційна діяльність", що передбачає до 12 років ув’язнення.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus