Підрядник "Великого будівництва" Бойко уникнув кримінальної відповідальності

Підрядник "Великого будівництва" Бойко уникнув кримінальної відповідальності
Підрядник "Великого будівництва" Бойко уникнув кримінальної відповідальності

Брата віцепрезидента Національної асоціації дорожників України Олександра Бойка, засновника «Автомагістраль-Південь» та «Шляховик-97», які є одними з найбільших підрядників «Великого будівництва», звільнили від кримінальної відповідальності за підробку документів та ухилення від сплати податків.

Мова йде про члена правління «Автомагістраль-Південь» та директора «Шляховик-97» Юрія Бойка. Про це редакція дізналася з ухвали судді Приморського райсуду за ч. 3 ст. 212, ч. 1 ст. 366 КК.

Бойко обвинувачували у тому, що у грудні 2020 року Юрій Бойко включив до складу податкового кредиту з податку на додану вартість суми коштів по фінансово-господарським операціям з ТОВ «Промнафто Трейд» та «Вістеріон», які не мали реального характеру, умисно ухилився від сплати податку на додану вартість на загальну суму 30,88 млн гривень. Бойко отримав підозру лише 6 грудня 2023 року.

 qhiddrithihuroz
Олександр Бойко

Справу довго розслідували, а потім за добу до вручення підозри його компанія «Шляховик-97» сплатило завдані державі збитки (хоча курс долара до гривні був вже не той, що у 2020 році).

Читайте по темі: Син Байдена визнав провину у справі про ухилення від сплати податків

Потім до суду  надійшло клопотання захисника обвинуваченого про звільнення Бойка від кримінальної відповідальності  у зв’язку з відшкодуванням шкоди.

Крім того, захисник просив звільнити обвинуваченого за ч.1 ст.366 КК у зв’язку із закінченням строків давності притягнення особи до кримінальної відповідальності, оскільки станом на 19 січня 2024 року минуло три роки з дня вчинення інкримінованого бізнесмену нетяжкого злочину.

Прокурор з Одеської обласної прокуратури В.С. Поліщук у судовому засіданні залишив вирішення даного клопотання на розсуд суду. Суддя Приморського райсуду Катерина Лагода вирішила задовольнити прохання та звільнила бізнесмена від кримінальної відповідальності, а саму справу закрила.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus