У мережі спливли нові подробиці про нападника на Трампа

У мережі спливли нові подробиці про нападника на Трампа
У мережі спливли нові подробиці про нападника на Трампа

Через три дні після збройного нападу на кандидата у президенти США Дональда Трампа було складено психологічний портрет 20-річного зловмисника Томаса Метью Крукса. Чоловік, який поранив політика та застрелив одного з учасників мітингу, характеризується як "вигнанець" та "одинак", у якого не було друзів.

При цьому він не користувався особливою популярністю в соціальних мережах і не мав жодних натяків на тверді політичні переконання, які могли б стати мотивом для замаху. Про це повідомляє AP News.

Після стрілянини співробітники ФБР перевірили мобільний телефон, комп’ютер, будинок та машину Крукса, а також опитали понад 100 осіб. Однак, незважаючи на це, правоохоронці досі не встановили справжніх мотивів стрілянини.

За словами однокласника стрілка Ліама Кемпбелла, у школі Крукс ні з ким не розмовляв і навіть не намагався зав’язати розмову з однолітками. Також знайомі називають його "дивним", але зазначають, що нічого не натякало на підготовку до стрілянини.

"Він був дивною дитиною", але ніщо в ньому не здавалося небезпечним. Просто нормальна людина, яка, здавалося, не любила розмовляти з людьми", – згадує однокласник Крукса.

Читайте по темі: США анонсували новий пакет безпекової допомоги Україні на $250 мільйонів

Інші однокласники розповіли, що Крукс був відомий як "Том". Однокласники в старшій школі Бетел-Парк описували його як розумного, але стриманого, часто бачили в навушниках, який сидів на самоті за обідом, дивлячись у свій телефон. Деякі казали, що інші учні часто висміювали його за одяг, який він носив, у тому числі мисливські костюми, і за те, що він продовжував носити маску після пандемії COVID.

Співробітник правоохоронних органів, поінформований про поточне розслідування, повідомив Associated Press на умовах анонімності, що телефон Крукса не дав жодних значних доказів, пов’язаних з мотивом чи тим, що він діяв поодинці чи з іншими. Політичні уподобання Крукса також залишаються невідомими.

Крукс був зареєстрований як республіканець у Пенсільванії, але федеральні звіти про фінансування виборчої кампанії також показують, що він пожертвував 15 доларів прогресивному політичному комітету дій 20 січня 2021 року, коли президент Джо Байден був приведений до присяги.

Був "одинаком" і "вигнанцем": спливли нові подробиці  про нападника на Трампа qhiddrixtidzxroz

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus