Євросоюз надасть Україні 100 мільйонів євро на реконструкцію енергосистеми

Євросоюз надасть Україні 100 мільйонів євро на реконструкцію енергосистеми
Євросоюз надасть Україні 100 мільйонів євро на реконструкцію енергосистеми

Європейський Союз надасть 100 млн євро НЕК Укренерго для реконструкції системи передачі електроенергії в межах програми Ukraine Investment Facility (UIF), яка є частиною плану Ukraine Facility.

Про це повідомляє Міненергетики України.

Домовленості підписали 18 липня голова правління Укренерго Володимир Кудрицький та голова представництва KfW в Україні Лоренц Гесснер. Серед присутніх був заступник міністра енергетики України Роман Андарак та координаторки проєктів з енергетики в Представництві ЄС в Україні Уляни Рудницької.

Кошти підуть на підтримку проєкту Реконструкція та реабілітація інфраструктури передачі електроенергії України II.

"Проєктом, зокрема, передбачаються реконструкція, ремонт, реабілітація та заміна зруйнованих та/або пошкоджених частин української інфраструктури передачі електроенергії, обладнання, будівництво нових підстанцій та ліній електропередачі з використанням сучасних та енергоефективних технологій, а також заходи з фізичного захисту елементів електроенергетичної інфраструктури", - мовиться в повідомленні.

Читайте по темі: Єврокомісія виділяє 40 млн євро для української енергетики

Міненерго зауважило, що підписана угода є однією із перших, що підписані під егідою програми UIF, і є значним кроком в напрямку реконструкції української системи передачі електроенергії.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus