У РФ влади регіонів оголошують про завершення мобілізації на тлі протестів

У РФ влади регіонів оголошують про завершення мобілізації на тлі протестів
У РФ влади регіонів оголошують про завершення мобілізації на тлі протестів

У Росії влади кількох регіонів оголосили про завершення мобілізації на тлі протестів.

Про це пише Агентство. Новости.

Так, сьогодні військовий комісар Тиви Артин Демір-оол заявив, що регіон виконав квоту щодо мобілізації. В уряді російського регіону уточнили, що під мобілізацію потрапили лише 700 осіб. Мобілізованих розмістили на базі мотострілецької бригади в республіці.

Зазначається, що ця заява була зроблена на тлі протестів у регіоні: у четвер у Кизилє проходила акція проти мобілізації.

Судячи з фотографій та відео з акції в Кизилє, на неї вийшли кілька десятків людей, переважно жінки. Поліцейські затримували учасниць мітингу, зокрема із застосуванням сили, проект «ОВД-Інфо» опублікував відео, на якому силовики затримують жінку з дитиною у візку. За даними «Сибір.Реалії», на акції було затримано не менше 27 осіб.

У Якутії глава регіону в понеділок, після акції, яка відбулася в неділю в Якутську, заявив, що мобілізація в регіоні може завершитися до 29 вересня, а в ряді районів план вже виконано.

Про завершення мобілізаційних заходів також заявили в Ростовській та Брянській областях, Адигеї та окупованому Криму. Глава Чечні Рамзан Кадиров сказав, що в регіоні мобілізації не буде в принципі, оскільки республіка перевиконала план відправлення “добровольців”. Цій заяві передувала акція протесту жінок у центрі Грозного.

У Москві влада відмовилася розкривати терміни завершення мобілізації, заявивши, що це «обмежені відомості».

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus