Окупанти порушили роботу Starlink перед наступом на Харківщину, - ЗМІ

Окупанти порушили роботу Starlink перед наступом на Харківщину, - ЗМІ
Окупанти порушили роботу Starlink перед наступом на Харківщину, - ЗМІ

Росія використала передові технології, щоб порушити роботу супутникового інтернету Starlink перед своїм наступом на півночі Харківської області.

Про це пише The New York Times із посиланням на українських чиновників.

Незадовго до наступу на півночі Харківської області, пише видання, військовослужбовці 92-ї штурмової бригади ЗСУ практично втратили зв’язок через Starlink, який з перших днів повномасштабної війни мав вирішальне значення для оперативного обміну інформацією.

За словами українських чиновників, у ході наступу в Харківській області росіяни розгорнули потужну електронну зброю та складніші інструменти для погіршення якості роботи Starlink. Ці є серйозною загрозою для України, якій часто вдавалося перехитрити російську армію за допомогою передового зв’язку та інших технологій.

Цей випадок, схоже, став першим, коли росіяни спричинили масові збої в роботі Starlink. Видання зазначає, що якщо їм і надалі вдасться досягти успіху, це може ознаменувати тактичне зрушення у конфлікті.

Читайте по темі: Хто розміновує українські поля та як не потрапити на шахраїв: Усе про державних, приватних і «чорних» саперів

В інтерв’ю міністр цифрової трансформації Михайло Федоров заявив, що в недавніх атаках на Starlink Росія, ймовірно, використовувала нові та більш сучасні технології. Раніше сервіс напрочуд добре протистояв перешкодам на полі бою.

Але зараз, розповів Федоров, росіяни «випробовують різні механізми порушення якості зв’язку Starlink, тому що це так важливо для нас».

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus