СБУ затримала трьох диверсантів ФСБ, які підпалювали релейні шафи на залізниці

СБУ затримала трьох диверсантів ФСБ, які підпалювали релейні шафи на залізниці
СБУ затримала трьох диверсантів ФСБ, які підпалювали релейні шафи на залізниці

У Харківській і Рівненській областях Служба безпеки затримала трьох диверсантів ФСБ, які підпалювали релейні шафи на залізничних коліях.

Про це в п’ятницю, 12 липня, повідомила пресслужба СБУ.

Повідомляється, що в такий спосіб РФ сподівалася заблокувати рух ешелонів з важким озброєнням та боєприпасами ЗСУ у напрямку фронту.

"Для вчинення злочинів фігуранти використовували легкозаймисті суміші, які завчасно готували за інструкціями російської спецслужби", - йдеться в повідомленні.

У Харкові ворожого диверсанта, який намагався знищити релейну шафу залізничного світлофора на одному з ключових перегонів регіону, затримано на гарячому.

Читайте по темі: Бійці СБУ спалили російський "Сонцепьок" на Запорізькому напрямку

За даними контррозвідки СБУ, зловмисником виявився рецидивіст з Одеси, який раніше відбував покарання за грабіж та замах на умисне вбивство. Після дистанційного вербування російською спецслужбою фігурант прибув на Харківщину для вчинення диверсії, - йдеться в повідомленні.

Ще двоє затриманих - безробітні жителі Рівного, яких ФСБ дистанційно залучила до підривної діяльності проти України.

"Зловмисники працювали у тандемі. Один з них підпалив релейну шафу, яка контролювала роботу семафорів на одній з головних залізничних ліній західного регіону України. Інший фігурант фільмував диверсію на камеру власного телефона, щоб потім надіслати це для звіту ФСБ", - повідомляють в СБУ.

За даними Служби безпеки, обидва агенти потрапили в поле зору спецслужби РФ як активні користувачі російських Телеграм-каналів з пошуку швидкого заробітку.

"Подальша комунікація диверсантів з їхніми кураторами з ФСБ відбувалася через анонімні чати у месенджерах. У разі виконання ворожих завдань окупанти обіцяли перерахувати на банківські картки своїх поплічників грошову винагороду", - йдеться далі в повідомленні.

Затриманим оголошено підозру в диверсії, вчиненій в умовах воєнного стану.

Диверсанти перебувають під вартою, їм загрожує довічне ув’язнення.

 eiqrtiqkxiruroz

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus