У Росії спалахнули масштабні пожежі в Сухой Щєлі

У Росії спалахнули масштабні пожежі в Сухой Щєлі
У Росії спалахнули масштабні пожежі в Сухой Щєлі

У російському Краснодарському краї розгорілася величезна лісова пожежа, яка почалася в районі Сухой Щєлі на березі Чорного моря. Станом на 17:00 неділі, 14 липня, площа займання складала мінімум 28 га, вогонь продовжував поширюватися.

Про це повідомила пресслужба Мінприроди держави-агресора. Коли полум’я підійшло впритул до довколишніх турбаз, росіянам довелося рятуватися. Кількість евакуйованих у районі села Дюрсо – близько 500 осіб. Лише із санаторію "Голубая волна" в Анапі виїхало приблизно 220 відпочивальників.

У підсумку "Голубая волна" практично повністю згоріла, водії заледве змогли вивезти свої автомобілі, які стояли на парковці.

Читайте по темі: Президент Чехії допускає вступ України до НАТО, попри часткову окупацію

Згорілий ліс qhiddxidqrixqroz
Ліс після пожежі

У гасінні вогню брав участь вертоліт Мі-8 МНС РФ і 27 одиниць спецтехніки. На 17:00 було відомо, що до операції приєдналися 138 осіб, допомагали і місцеві мешканці. У важкодоступній місцевості працювало наземне угруповання МНС Росії із застосуванням ранцевих вогнегасників.

Пожежа в російському Краснодарському краї знищила десятки гектарів лісу

У місті Новоросійськ було введено режим НС, проінформував мер Андрій Кравченко.

У МНС визнали, що згоріли щонайменше шість дерев’яних будинків і два автомобілі. Очевидці активно ділилися в мережі фото й відео, говорили про "страшну трагедію".

Ще близько 15:00 неділі заявлялося про пожежу на 18 га лісу. Близько 17:00 регіональна влада повідомила, що через сильний вітер площа збільшилася до 28 га місцевості.

Масштаб пожежі
Здалеку росіяни спостерігали дим та вогонь над лісом.
Пожежу гасили понад сотню людей
Пожежна машина
Сухая Щєль (РФ) на карті

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus