Український зернотрейдер ухилився від сплати майже 20 мільйонів гривень податків

Український зернотрейдер ухилився від сплати майже 20 мільйонів гривень податків
Український зернотрейдер ухилився від сплати майже 20 мільйонів гривень податків

Детективи БЕБ викрили менеджмент зернотрейдера ТОВ «Дунайська Логістична Група» (Danube Logistics Group) в ухиленні від сплати податків на 19,63 млн гривень.

Про це стало відомо з кримінальної справи за ст.212 КК.

Розслідування встановило, що службові особи компанії у період 2023 року шляхом невідображення в податковій звітності підприємства безоплатно отриманої сільськогосподарської продукції ухилились від сплати податків.

Компанія мала відносини з кропивницьким ТОВ «Сангрейс» (власник та директор Євгеній Малага) з реалізації 7,5 тонни пшениці урожаю 2021 року. Директор, якого допитали як свідка, повідомив, що берігання сільгосппродукції здійснювалось у складських приміщеннях на території Чернігівської та Житомирської областей у тому числі у фізичної особи. Однак реально ніхто договорів не укладав.

Перевезення пшениці на адресу  трейдера здійснювалось підприємством ТОВ «Так Бізтех». Директора компанії 11 березня цього року засудили за ч.2 ст.205-1 КК (№757/8939/24-к).

Читайте по темі: Посадовці Запорізької облради підозрюються у хабарі на 650 тисяч на тендерах лікарні

В ході проведення аналізу наданих ТОВ «Сангрейс» документів встановлено, що протокол контрольних випробувань №1325 не видавався ТОВ «Сангрейс», а було надано іншій юридичній особі, згідно з відповіддю ДП «Чернігівстандартметрологія»,

Товаро-транспортні накладні, на підставі яких здійснювалось перевезення сільськогосподарської продукції зі складського приміщення, розташованого у Кропивницькому до місця розвантаження розташованого в  Одесі, та зі співставленням з інформацією яка міститься в інформаційній підсистемі «Геопортал-Гарпун» встановлено, що автотранспортні засоби, якими перевозились ТМЦ перебували в інших регіонах України, а не в тих місцях, які зазначені в ТТН. Наразі встановлення підроблення документів з метою ухилення від сплати податків.

Фірмою «Дунайська Логістична Група» володіє Анна Губанкова.  Батько — Губанков Юрій, власник групи компаній «Бруклін-Київ», брат — Губанков Андрій, співзасновник бізнесу.

 eiqrriqqhidrroz

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus