Львівський суд закрив справу щодо водія автобуса, який збив дитину на переході

Львівський суд закрив справу щодо водія автобуса, який збив дитину на переході
Львівський суд закрив справу щодо водія автобуса, який збив дитину на переході

Личаківський районний суд Львова звільнив від кримінальної відповідальності водія автобуса, який збив 11-річного хлопця на пішохідному переході. Справу щодо водія закрили через примирення із мамою потерпілого.

Як вказано в ухвалі, яку оприлюднили у судовому реєстрі у липні, водія автобуса «Електрон» обвинувачували у порушенні правил дорожнього руху (ПДР), зокрема він був неуважним за кермом автобуса, не зменшив швидкість, наближаючись до нерегульованого пішохідного переходу, і наїхав на 11-річну дитину на переході. Аварія трапилась 13 травня 2024 року на вул. Пасічній.

Хлопця доставили у лікарню, де медики діагностували закритий перелом лівої плечової кістки та струс головного мозку, які, згідно з судово-медичною експертизою, відносяться до тілесних ушкоджень середньої тяжкості.

Щодо водія порушили кримінальну справу за ч.1 ст.286 ККУ. Обвинувачений визнав свою провину у вчиненні ДТП і у підготовчому засіданні подав заяву про звільнення його від кримінальної відповідальності через примирення із потерпілим. Таку ж заяву подала мама хлопця. Прокурор не заперечував проти задоволення цих заяв.

Справу розглянув суддя Роман Грицко, який звільнив водія від кримінальної відповідальності та закрив справу через примирення з потерпілим. Арештований автобус мають повернути АТП-1. Ухвалу ще можна оскаржити.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus