Протести в Киргизстані: під час сутичок у Бішкеку постраждали 29 іноземців

Протести в Киргизстані: під час сутичок у Бішкеку постраждали 29 іноземців
Протести в Киргизстані: під час сутичок у Бішкеку постраждали 29 іноземців

У Киргизстані у ніч на 18 травня під час сутичок у Бішкеку постраждали 29 іноземців.

Про це повідомило міністерство охорони здоров’я країни.

За даними відомства, зараз у лікарнях залишаються троє постраждалих. У одного – подвійний перелом щелепи, ще у двох – струс головного мозку. Їхній стан стабільний.

Окремо посольство Пакистану повідомило, що 14 громадян Пакистану були поранені в результаті інциденту, але заперечило повідомлення про загибель трьох пакистанців.

Стихійний нічний протест розпочався у відповідь на бійку 13 травня між мешканцями столичного хостелу – місцевими та приїжджими. Через кілька днів, увечері 17 травня, біля хостелу зібралася група киргизстанців, щоб «помститися» іноземцям, пише агентство 24.kg.

Читайте по темі: У Києві в Подільському районі після пожежі виявили потерпілого, - ДСНС

Згодом кількість протестувальників досягла тисячі. Вони перекрили два перехрестя, розбили шибки в одному з гуртожитків для іноземних студентів та увірвалися до іншого.

 qhiquqittiqkqroz

Міліціонери, які прибули на місце інциденту, закликали присутніх розійтися. Повідомляється, що через тривогу було піднято весь особовий склад столичної міліції. За даними Kaktus.media, було затримано 50 людей.

Близько півночі міліція повідомила, що за фактом бійки 13 травня порушено кримінальну справу за статтею про хуліганство та затримано трьох громадян Єгипту. Згодом було опубліковано відео з їхніми вибаченнями з відділу міліції.

Протестувальники вимагали, щоб затриманих покарали за всією суворістю закону. Крім того, вони закликали посилити контроль над іноземцями та відпустити затриманих раніше учасників мітингу.

За даними місцевих медіа, натовп розійшовся лише до світанку після розмов із керівником міліції, активістами та спортсменами.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus