Результати виборів до Європарламенту обвалили курс євро

Результати виборів до Європарламенту обвалили курс євро
Результати виборів до Європарламенту обвалили курс євро

Курс євро впав до місячного мінімуму, коли французький президент призначив парламентські вибори в країні.

Курс євро по відношенню до долара знизився після рішення президента Франції Еммануеля Макрона оголосити дострокові парламентські вибори після поразки на виборах у ЄС від ультраправих. Євро впав на 0,5% до місячного мінімуму 1,0764 за долар, пише Reuters.

"Ймовірно, це дещо погана новина для ринків. Це приносить несподіваний елемент невизначеності", - зазначив головний економіст Berenberg Хольгер Шмідінг.

На думку експертів, інвестори можуть також почати сумніватися у рішучості Європи щодо більш тісної податково-бюджетної та фінансової інтеграції. Трейдерам також доведеться враховувати політичну невизначеність у своїх ставках.

Це можна розглядати як удар по позитивних настроях, що зароджуються, щодо євро, які почали домінувати на валютних ринках в останні тижні.

Читайте по темі: Трамп пригрозив Сі Цзіньпіну перед виборами, - The Hill

"Останнє десятиліття показало, що зростання вкрай правих настроїв у Європі може підірвати євро", - зазначив стратег закордонно-китайської банківської корпорації Крістофер Вонг.

Європейський центральний банк минулого тижня вперше за п’ять років знизив відсоткові ставки, а цього року валюта впала майже на 2,5% по відношенню до долара, головним чином через відносні перспективи зниження відсоткових ставок у єврозоні та США.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus