Північна Корея заявила про успішне випробування нової ракети з надвеликою боєголовкою

Північна Корея заявила про успішне випробування нової ракети з надвеликою боєголовкою
Північна Корея заявила про успішне випробування нової ракети з надвеликою боєголовкою

Ракетне управління країни проведе ще один запуск ракети того ж типу в липні.

Північна Корея заявила, що в понеділок, 1 липня, успішно випробувала нову тактичну балістичну ракету, здатну нести надвелику боєголовку вагою 4,5 тонни.

Про це повідомляє Reuters.

Днями раніше КНДР повідомила про запуск двох балістичних ракет Північною Кореєю і заявила, що друга, ймовірно, вийшла з ладу незабаром після запуску, вибухнувши в польоті над землею. У звіті KCNA не уточнюється, чи були запущені дві ракети, і йдеться про снаряд в однині.

У ньому сказано, що випробування нової тактичної балістичної ракети під назвою Hwasongpho-11 Da-4.5 було проведено з імітацією важкої боєголовки для перевірки стабільності та точності польоту.
У ньому не уточнюється характер імітованої боєголовки.

"Звіт Північної Кореї про випробування ракети, ймовірно, був "обманом", оскільки одна з двох ракет летіла ненормально і, здається, виявилася в полі неподалік від Пхеньяна", - заявив на брифінгу речник Об’єднаного комітету начальників штабів Сеула (JCS) полковник Лі Сон Чжун. 

Читайте по темі: Північна Корея планує одягати росіян

Зазначається, що ракетне управління країни проведе ще один запуск ракети того ж типу в липні, щоб перевірити "потужність вибуху" надвеликої боєголовки, повідомляє KCNA в рідкісному розкритті майбутнього плану запуску ракети.

Збройні сили Південної Кореї заявили в понеділок, що першою з двох ракет, запущених КНДР, була KN-23, яка пролетіла близько 600 км (373 милі).

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus