САП скерувала до суду справу депутата Тернопільської облради

САП скерувала до суду справу депутата Тернопільської облради
САП скерувала до суду справу депутата Тернопільської облради

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно депутата Тернопільської обласної ради від партії «Довіра» Олега Щиголя про одержання 30 тисяч гривень неправомірної вигоди від військовослужбовця Збройних сил України.

Про це повідомляє прес-служба САП, не зазначаючи прізвища політика.

За інформацією «Слово і діло», йдеться саме про Щиголя.

«Прокурор САП за матеріалами досудового розслідування НАБУ скерував до суду обвинувальний акт стосовно депутата обласної ради, обвинуваченого в одержанні неправомірної вигоди від військовослужбовця ЗСУ. У межах досудового розслідування встановлено, що у січні 2024 року посадовець запропонував військовослужбовцю посприяти у виділенні матеріальної допомоги для лікування. Натомість військовослужбовець після одержання матдопомоги мав віддати депутату облради половину від отриманої суми, що сягає 30 тис. грн. Дії депутата кваліфіковані за ч. 1 ст. 368 КК України», – інформує САП.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру депутату Тернопільської облради від партії «Довіра» Олегу Щиголю. Як встановило слідство, у січні 2024 року посадовець запропонував військовослужбовцю Збройних сил України посприяти у виділенні йому матеріальної допомоги на лікування. За це після надходження коштів на банківську картку він повинен був віддати чиновнику половину суми. Пізніше його заарештували.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus